dijous, 15 de novembre del 2012

Visitem l'Escola Les Fonts de Gelida.

Avui, dia 15 de novembre, he anat de visita a l'escola Les Fonts, situada a Gelida, junt amb la meva padrina Elisa Capellades de tercer d'Educació infantil. Aquesta escolla esta formada per nens des dels 3 anys fins als 12 (de P3 fins a 6é de primaria). En aquesta escola només hi ha una línia de primaria i dues d'infantil. És una escola petita en la qual els pares s'impliquen molt en les activitats que es duen a terme a l'escola. 

A infantil hi ha 25 nens i nenes per classe. Jo vaig estar a la classe de P4 A, la classe dels micos. La mestra a principi de curs els fa triar un nom per a la classe i, depenent del que escullin, hauràn de buscar informació sobre aquest objecte, animal, època, etc., però amb l'ajuda dels pares, ja que són massa petits per utilitzar sols l'internet. 

La classe de P4 A va triar com a nom "els micos", a partir d'aquest nom ells han hagut de buscar informació sobre aquestes petites criatures, han fet morals que es troben penjats a classe, han buscat contes relacionats amb aquestes criatures, han portat ninos, pel·lícules, i, fins hi tot, l'àvia d'un dels alumnes ha fet dos micos de ganxet que són les mascotes de la classe.




A més, com que hi vaig anar a la tardor, hi havia un racó de la classe dedicat exclusivament a la tardor. Ells havien portat productes típics de la tardor com són les castanyes, mandarines, fulles seques, rovellons, etc.





Ara us explicaré el sue fan durant tot un dia d'escola.

La jornada comença a les 9:00 del matí. Conforme va arribant cada nen, es treuen la jaqueta ells sols i la penjen al seu penjarobes corresponent. Un cop ha arribat tothom seuen al terra al voltant de la mestra, ella crida al delegat del dia i al seu ajudant i, els dos nens amb l'ajuda de la mestra, passen llista i, en acabar, fan el bon dia. El bon dia consisteix en dir el dia que fa, que hi haurà per dinar aquell dia, quines activitats es "faran" i, per acabar, canten una cançó.

En acabar el bon dia fan una activitat fins les 10:30 del matí. A aquesta hora ells esmorzen dins de classe, sense cap mena d'ajuda. Com que és una escola verda, els nens treballen el reciclatge, no porten mai paper de plata sonó carmanyola. Cada dia esmorzen fruita menys un parell de dies que poden portar o entrepà o qualsevol altra cosa.

A les 11:00 surten al patí fins les 11:45. De les 11:45 fins les 12:30 tornen a fer activitats sempre deixat una mica per lliure als nens perquè aprenguin de manera lliure.

A les 12:30 van a dinar fins les 15:00. Es serveixen i dinen sols, ja que els hàbits els aprenen des de ben petits. 

A les 15:00 tornen a classe i fan alguna altra activitat fins les 16:30, que és l'hora que marxen cap a casa.

La classe està dividida per racons i, a la pissarra tenen enganxada una llista on hi ha apuntat quins racons ha fet cada nen i, així, no repeteixen racó i els fan tots.



Així és un dia a l'escola Les Fonts de Gelida, a mi, personalment, em va encantar poder passar un dia al costat d'aquests nens, veure l'inocència d'un infant no té preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada