dijous, 15 de novembre del 2012

Com ser un bon comunicador

El fet de ser un bon comunicador és essencial per poder expressar-se i fer-se entendre, però, quines són les claus per arribar-hi? A partir d'una serie de normes, tothom pot millorar les seves capacitats de comunicació.


  1. Ser clar i concís: La informació que es vol transmetre ha de ser entenedora i no hem de allargar-la massa ja que d'aquesta manera els oients perden l'interés.
  2. Conèixer a l'audiència: A partir de preguntes i participacions amb el públic el comunicador pot saber quin tipus d'oients té i, a partir d'aquí, adaptar-se a ells.
  3. Centrar-se en l'audiència: S'ha d'utilitzar un registre adient al tipus de públic que ens està escoltant.
  4. Admetre els nostres errors: Si ens equivoquem cal disculpar-se el més aviat possible davant els nostres oients, per respecte a ells.
  5. Explicar històries: Això ens pot ajudar a connectar més amb el públic i a fer-los veure que tu també ets com ells, les anècdotes poden ajudar a trencar el gel amb els teus oients.
  6. Claredat: Tenir sempre les idees abans d'exposar-les als demés, podem elaborar esquejes per tal d'ajudar a endresar les idees.
  7. Motivació: Cal demostrar al públic que ens agrada el tema que estem tractant, expressar-nos amb emoció, etc.
  8. Relaxació: Cal parlar amb naturalitat, de manera que el públic pugui estar relaxat i se senti cómode.
  9. Dir sempre la veritat: No hem d'inventar-nos res si no sabem la resposta a alguna pregunta, simplement hem de disculpar-nos i dir que ens informarem.
  10. No suposar res: No hem de donar per suposat que el públic coneix el tema que estem tractant, hem de ser clars i utilitzar un llenguatge comú.
  11. El to de veu: Un bon comunicador ha de tenir un to de veu alt i clar
  12. Llenguatge corporal: El llenguatge corporal és realment important, un exepmle podria ser; mai podem creuar els braços mentre estem fent una presentació oral ja que estem donant a entendre que estem nerviosos, que ens tanquem al exterior, ens estem refugiant en el nostre propi cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada