dijous, 15 de novembre del 2012

Qué són les Creative Commons?

Cada cop que agafem qualsevol imatge, fotografía, text, etc, d'internet o qualsevol altre lloc informatiu per afegir-ho a un blog, wiki, facebook, twitter o qualsevol altra web d'interés, cal saber primer de quí es. Nosaltres, quan fem una fotografía i la penjem al nostre blog, no ens agradaria que altres persones la copiessin i la fessin seva, per això es va crear CC.
Creative Commons, és una associació que vol donar la opció a aquells creadors quen no els importa que altres persones agafin i modifiquin la seva obra amb una serie de condicions. Permet que ls mateixos autors escullin els termes que volen compartir i les que no.
Les condicions bàsiques són 4:


  •  Reconeixement o Attribution (by): Sempre que sigui reconeguda l'autoria de l'obra, aquesta podrà ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.
  • No comercial o Non Commercial (nc): No poden ser utilitzades per finalitats comercials.
  • Sense obres derivades o No derivative works (nd): No poden ser transformades, alterades o generar una altra obra derivada de la original.
  • Compartir igual o Share alike (sa): si alterem o transformem l'obra ha de quedar subjecte a la mateixa llicència que la original.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada