dimecres, 17 d’octubre del 2012

Com analitzar blogs educatius



A la classe de G TIC, l'últim dia ens van manar que analitzesin diferents blogs educatius, entre aquests jo vaig trira un blog que pertany a una classe de primària realitzat per la tutora de la classe. Us deixo l'accés directe al blog i el meu anàlisi http://mcarmendvoramar.blogspot.com.es/

Aquest blog ha estat realitzat per una mestra de primària de l’escola Voramar d’Alicant, es tracta d’un blog de centre on es la mestre la que va explicant el que passa a classe durant tot el curs escolar.
La mestra també ha penjat les propostes dels projectes que es duran a terme durant aquest curs, algunes recomanacions per als pares dels alumnes, etc.
Tot això ho mostra a través de diferents fotos o videos afegint-hi també una breu explicació. Totes les fotografies utilitzades estan penjades a Picassa i els vídeos al Youtube així, el que fa és facilitar la visió d’aquests fitxers.
El blog està creat a partir de la plataforma Blogger, aquest s’estructura amb una barra on podem veure els diferents temes que es tractaràn. Les diferents entrades tenen etiquetes, que es troben a la part dreta del blog, també hi podem trobar gadgets, poden ser exemples el rellotge, el nombre de visitants, contacta amb mi, els blogs que segueix, etc. Totes les entrades estan escrites amb color negre sobre un fons blanc, els títols estan escrits en de color blau i amb una lletra més gran, això facilita molt la llegibilitat. Tot està escrit amb un vocabulari senzill i fàcil d’entendre, aquest blog està escrit en dos idiomes, el català i el castellà, i tot està escrit en primera persona del plural, representant a tota la classe encara que sempre l’escrigui la mestra.
En aquest blog també hi podem trobar una serie d’enllaços que et porten directament a altres blogs relacionats també amb l’hàmbit del món infantil, és a dir, hi ha un blogroll.
Reflexió: Sempre que entrava a qualsevol pàgina o blog només em mirava per sobre la informació que hi havia escrita, sense donar importància als petits detalls que, per petits que siguin, són els més difícils de posar. Fer un blog porta molta feina al darrera que un cop fet pot passar desapercebuda per a la persona que visualitza el blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada